Wednesday, December 5, 2007

Jalan-Jalan @ Kebun Orkid Seremban....

baru-baru ni alycia jalan-jalan kat Kebun Orkid Seremban... nursery ni terletak di Pekan mambau, Negeri Sembilan.... memang best kebun orkid ni.. sesuai bagi penggemar orkid Phalaenopsis @ Butterfly dan orkid hutan.... so, saper-saper yang berminat jom kita jalan-jalan beli orkid....

... ni antara orkid phalaenopsis hybrid dan hutan yang dibiakkan dan ditanam di dalam cool room... macam-macam color, macam-macam jenis, macam-macam size....


... ni pulak orkid hutan yang terdapat di luar.... bagi peminat orkid hutan, mungkin lebih familiar dengan jenis-jenis orkid ni...

2 comments:

alang bidara said...

Alang pun suka orkid hutan/liar...tak perlu tahu nama, tapi suka... em

nisa said...

alaa...nk pegi...tapi husband byk keje...lgpun puasa..baru jer berjinak2 ngan orkid dlm 8 bulan..tapi bercita2 nk collect smua orkid yg unik...thanks the info..