Wednesday, October 3, 2007

Koleksi Orkid - Part IV

Dendrobium


3 comments:

alang bidara said...

Alycia,

Alang sudah tambahkan link ke blog Alycia dari blog orkid saya.

Alycia suka tanam orkid liar tak?

~~@lyci@~~ said...

salam

terima kasih alang.. so, lepas ni bolehlah kita tukar2 pandangan pasal orkid ni yerk..

orkid liar?? suka jugak.. setakat ni ada 3 jenis orkid liar yg alycia tanam.. nnt alycia load gambar kat sini.. cuma sekarang nak cari orkid liar yg bunganya berjurai-jurai ke bawah tu.. kalau kat kedai mahal... dekat RM 30.00. alang ada x??

alang, link alycia kat blog alang salahlah.. pergi blog org lain hehe.. alycia punya : http://myorkid.blogspot.com

alang bidara said...

OK, Alang dah betulkan link ke blog Alycia itu.

Orkid liar Alang ada, tetapi yang warna putih dan kecil saiz bunganya.

Yang bunganya berjurai-jurai ke bawah itu ada Alang ambil pokoknya dari tebing di tepi jalan ke Janda Baik.

Cumanya apabila tanam di dalam pasu di halaman rumah..bunganya tak menjadi...mungkin sebab cuaca sini panas, sedangkan di natural habitat dia cuaca dingin dan nyaman...nanti Alycia upload gambar tu ye... terima kasih.