Thursday, October 4, 2007

Butterfly Oh Butterfly.....

inilah pokok-pokok orkid Butterfly alycia.... tak banyak pun.. so far ada dalam 4 jenis... tp yang bestnya empat-empat berbunga...... sekarang dalam usaha nak tambah lagi buuterfly nie... tungguuuuuu.....

3 comments:

alang bidara said...

Alycia,

Saya pun minat dengan orkid butterfly.

Saya dapatkan benih dari Hexagon Green, yang ditanam guna cell culture.

Linknya ada di:
http://www.hexagongreen.com/

Sekarang saya ada 10 pasu kecil benih butterfly ini. Lambat pertumbuhannya tetapi saya percaya ia berbaloi.

~~@lyci@~~ said...

Alang, alycia dah tengok dah webpage ni.. dia ada buat klinik orkid ekkk.. alang pernah pergi tak?? klinik dia kat Bangi, dekatlah dgn Putrajaya... tp, ladang dia kat mana ekkk... nnt senang2 nak round kat sana..

alycia beli orkid butterfly nie dekat Mambau, N9.. dekat sana ada 1 tempat yang biak butterfly nie.. kalau beli anak dia dalam RM 7.00.. tp yg besar2 mahal lah... memang lambat dia besar.. tp bila dah berbunga, memang berbaloi... lepas ni ingat nak tambah lagie lah orkid ni...

alang bidara said...

Alycia,

Hexagon Green tu di Bangi, dekat Kaw Industri tu. Alamatnya:

24 Jalan P10/20 Taman Industri Selaman
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan,
Malaysia
Tel: 603 8926 5661
603 8926 5401
Fax: 603 8926 5410; Kat sini dia punya lab untuk buat Tissue Culture

Nurseri mereka ada do Kuala Langat..alamatnya ialah :
Taman Agroteknologi Bukit Changgang,
Kuala Langat, Selangor Darul Ehsan
Malaysia.

Alang sudah ke lab di Bangi tu. Beli starter kit untuk benih butterfly tu, dan dia siap tunjukkan kan kita mcm man anak tanam...